"Filmleri Okuyorum" projesi, öğrencilere filmleri sadece izlemekle kalmayıp, onları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirmeyi öğretmeyi amaçlamaktadır. Bu proje kapsamında katılımcılar, film dili, sinematografi, senaryo, karakter analizi ve yönetmenlik gibi farklı açılardan filmleri inceleyecekler. Öğrenciler, filmleri analiz ederek sinema sanatının derinliklerini keşfetme, estetik unsurları anlama ve eleştirisel düşünme becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, filmleri daha derin anlayarak, eleştirel gözle izleyerek deneyimlerini daha zengin ve anlamlı hale getirerek sinema kültürü üzerine kapsamlı bir bilgi birikimine sahip olacaklar. Bu proje, öğrencilere sinema dilini, anlatım tekniklerini ve estetik unsurları öğretirken, sinemayı bir sanat formu olarak değerlendirebilecekler.
Projemiz twinspace için tıklayınız
https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/filmleri-okuyorum/twinspace
Amaçlarımız:
1.Öğrencilere filmleri sadece izlemekle yetinmeyip, onları eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirme alışkanlığı kazandırmak. 2. Sinema dilini, sinematografi, senaryo yazımı, karakter analizi ve yönetmenlik gibi unsurları inceleyerek öğrencilerin sinema sanatını daha derinlemesine anlamalarını sağlamak. 3.Öğrencilerin sinema sanatındaki estetik öğeleri tanımalarına ve değerlendirmelerine yardımcı olmak. 4. Öğrencilerin filmleri daha bilinçli ve eleştirel bir gözle izlemelerini sağlayarak sinema kültürü üzerine bilgi ve farkındalık kazanmalarını hedeflemek. 5.Sinemanın bir sanat formu olarak algılanmasını pekiştirerek, öğrencilerin kendi yaratıcılıklarını da geliştirmelerine katkıda bulunmak. 6.Filmde kullanılan çeşitli anlatım tekniklerini öğrenerek, hikâye anlatımında kullanılan farklı yolları keşfetmelerini sağlamak.
Beklenen Sonuçlar:
1.Akademik Başarıya Katkı olarak, Eleştirel düşünme, analiz yapma ve estetik değerleri anlama becerileri, öğrencilerin genel akademik başarılarını artırabilir. Özellikle edebiyat, tarih, sanat ve dil derslerinde bu beceriler faydalı olacaktır. 2.Sanat ve kültür bilincini arttırarak okul genelinde sinema ve diğer sanat dallarına olan ilginin artmasıyla öğrenciler, sanatsal farkındalık ve kültürel bilince daha fazla sahip olacaklar. Sinema, müzik, tiyatro gibi diğer sanat etkinliklerine katılım teşvik edilebilir. 3. Okulda film gösterimleri, film analiz atölyeleri, yönetmen veya sinema profesyonelleri ile söyleşiler gibi etkinliklerin düzenlenmesi, öğrencilerin sosyal ve kültürel katılımını artırabilir. 4.Yaratıcı Kulüpler oluşturulup, proje sayesinde öğrenciler arasında sinemaya olan ilgi artabilir, böylece sinema kulübü, kısa film yapım kulübü veya yaratıcı yazarlık kulüpleri gibi yeni öğrenci toplulukları kurulabilir. 5.Öğrenciler Arasında İşbirliği ve Takım Çalışması ile film analizleri ve grup projeleri, öğrencilerin birlikte çalışma, fikir alışverişinde bulunma ve ortak bir amaç için işbirliği yapma becerilerini geliştirebilir. 6.Proje, öğretmenlere film ve diğer görsel medyanın ders materyali olarak nasıl daha etkin kullanılabileceği konusunda yeni perspektifler kazandırabilir. Böylece dersler daha interaktif ve görsel açıdan zengin hale gelebilir. 7.Öğrenciler, fikirlerini açıkça ifade etmeyi, tartışma yapmayı ve farklı bakış açılarına saygı göstermeyi öğrenirler. Bu da onların kendilerine olan güvenini ve iletişim becerilerini geliştirir. 8.Proje, okulun kültürel etkinliklerdeki profilini güçlendirebilir ve okulun sanata, kültüre ve eleştirel düşünceye verdiği değeri vurgulayan bir ortam yaratır.
Adres:
Cumhuriyet Mahallesi Kıyıboyu Caddesi No17 OF/TRABZON
Telefon
0462 771 50 42